PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 14 de setembre del 2010

Resum del Consell de Barri

Ahir a la tarda vam celebrar el Consell de Barri, amb l'assistència de 96 veïns i veïnes. Seguint l'ordre del dia, vam parlar dels següents temes:
1- FOTO DEL BARRI:
Es va presentar l'informe sobre l'estat actual del barri que ha elaborat el tècnic de barri, Joaquim Pisa. El podeu veure clicant aquí. En ell s'expliquen les principals dades socioeconòmiques de Congrés-Indians i també les transformacions en que està immers. A continuació es va obrir el debat sobre el document. Es va parlar del trànsit excessiu a Concepción Arenal, dels sorolls a Matanzas, de l'ús de la pista de Manigua per part de l'escola bressol i del mal ús de les zones de càrrega i descàrrega i dels guals a Garcilaso i Manigua. També va prendre la paraula la Sandra Garcia de l'AMPA de la nova escola Congrés-Indians per explicar als veïns el seu projecte i parlar de la necessitat de l'escola (aquest tema s'havia parlat a la taula de treball del Canòdrom). Finalment es va parlar dels bars del carrer Garcilaso i els sorolls que provoquen, tema que està sent seguit molt de prop per aquest conseller, la guàrdia urbana i els veïns de les escales afectades.
2- INFORME DE LA REGIDORA:
- La plaça de les Havaneres comença la seva urbanització definitiva a finals de setembre o principis d'octubre. La previsió és que es posi en marxa a la primavera.
- El Districte de Sant Andreu ha estat acceptat a la Xarxa de Municipis Indians. Aquesta xarxa té com a objectius el coneixement mutu, el reforç del turisme cultural i la recuperació de la història dels Indians. Per formar-ne part cal encara un acord de plenari de l'Ajuntament.
- Balanç del pla d'ascensors: El 32% de les escales del Congrés estan posant o han posat l'ascensor. En total fins ara han estat 46 escales que han demanat els ajuts.
- Les pistes de tennis del Canòdrom són ja de l'Ajuntament i seran utilitzades pel club de petanca Can Ros, l'AEFS Arrels i el club de tennis Match Ball (vegeu post sobre la taula de treball del 7 de setembre).
- Comença la segona part de les obres de remodelació de l'edifici del Canòdrom, per convertir-lo en un centre cultural. El CONCA (Consell Nacional de la Cultura i les Arts) ha transferit a l'Ajuntament 800000 euros per fer aquestes obres, que començaran en breu.
- El dia 18 de setembre comencen les Festes dels Indians, i els dies 24 i 25 la Mercè arriba al Canòdrom amb un espectacle a la plaça.
- Durant les festes dels Indians, l'autobús nº 20 canvia el seu recorregut pel tall del carrer Olesa. Entre els dies 16 i 26 de setembre enlloc d'Olesa - Felip II, recorrerà el carrer Manigua-Alexandre Galí-Puerto Príncipe-Felip II.
3- TORN OBERT DE PARAULES:
La major part de les intervencions dels veïns van ser sobre mal ús de l'espai públic: Sorolls a Matanzas, gent jugant a bàsquet al Canòdrom de matinada, defecacions de gossos. També sobre el mal ús de zones de càrrega i descàrrega i guals.
Veïns de Matanzas es queixen del recorregut i horari dels camions d'escombraries i de la velocitat dels cotxes al seu carrer. Se senyalitzarà com a zona 30.
Altres peticions dels veïns van ser sobre actuacions de manteniment dels carrers.
La Regidora Gemma Mumbrú va recordar que en les properes setmanes convocarem una reunió monogràfica per valorar el primer any de la nova contracta de neteja.