PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 9 de desembre del 2011

Avui obre la Biblioteca de Cotxeres Borbó

Foto: El Periódico de Catalunya
Un nou equipament obre les portes molt aprop del barri de Congrés-Indians: la biblioteca de Cotxeres Borbó. L'illa d'equipaments que es va començar a construir durant el mandat passat, i de la qual ja funcionen el CAP i el Poliesportiu Municipal, continua prenent forma amb les inversions previstes en el pressupost de l'any 2011.
 Està previst també que el casal de Gent gran comenci a funcionar al llarg d'aquest mes de desembre, cap el dia 19. 
Les següents actuacions comprendran la urbanització dels entorns dels edificis i crear una nova plaça que portarà el nom de l'escriptora Carmen Laforet. Al projecte es preveu la urbanització de l'espai que ocupa l'aparcament subterrani i també la millora dels accessos, amb noves vies de comunicació entre l'avinguda de Borbó i el carrer de Ramon Albó pel mig de la plaça. Les obres també inclouen la instal·lació d'un nou sistema de reg i de nou enllumenat que seguirà les mesures d'estalvi energètic per tal de consumir menys i disminuir la contaminació lumínica. 
Aquest entorn, que va ser pactat amb les entitats de Nou Barris amb la participació de l'Associació de Veïns de Congrés-Indians i desenvolupat per l'anterior govern municipal, sembla que per fi encara la recta final, tot i que quedarà pendent per a un futur indeterminat la construcció de la nova seu del Departament de Benestar i família de la Generalitat.

2 comentaris:

Xavier Cuchí ha dit...

L'he anat a veure aquest mateix matí. És gran i és biblioteca, un equipament que ens feia molta falta als del 'territori fronterer' perquè la més a prop que teniem (a banda de la de Torre Llobeta, que era de joguina) és la de Garcilaso, que para molt lluny. I això és molt. Però la trobo desangelada (decoració d'estil minimalista tipus Ikea: poc i de tres peles) i massa orientada a l'ordinador portàtil que gaudeix d'una bona quantitat de llocs de treball; cosa que està molt bé, perquè avui qui treballa ho fa amb un ordinador. Però, francament, només vuit (8) llocs de lectura a taula em semblen molt pocs. Sort que d'espai no en manca i, per tant, sempre que hi hagi voluntat, s'hi poden implementar més llocs de lectura d'aquest tipus.

Però repeteixo, és molt de celebrar que el sector nordoccidental del barri hagi cobert -ni que sigui gràcies a un altre districte- una carència molt important i molt sentida.

Xavier Cuchí ha dit...

L'he anat a veure aquest mateix matí. És gran i és biblioteca, un equipament que ens feia molta falta als del territori fronterer perquè la més a prop que teniem (a banda de la de Torre Llobeta, que era de joguina) és la de Garcilaso, que para molt lluny. I això és molt. Però la trobo desangelada (decoració d'estil minimalista tipus Ikea: poc i de tres peles) i massa orientada a l'ordinador portàtil que gaudeix d'una bona quantitat de llocs de treball; cosa que està molt bé, perquè avui qui treballa ho fa amb un ordinador. Però, francament, només vuit (8) llocs de lectura a taula em semblen poquíssims. Sort que d'espai no en manca i, per tant, sempre que hi hagi voluntat, se'n poden implementar més .

Però repeteixo, és molt de celebrar que el sector nordoccidental del barri hagi cobert -ni que sigui gracies a un altre districte- una carència molt important i molt sentida.