PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 23 de desembre del 2011

Les entitats i escoles de Congrés-Indians defensen el programa TEMPS DE BARRI

Ara fa quatres anys, la regidoria d'Usos del Temps (de la qual n'era cap la Regidora del PSC Imma Moraleda) va engegar el projecte Temps de Barri, Temps Educatiu Compartit junt amb l'Institut Municipal d'Educació i la Fundació Jaume Bofill. L'objectiu era introduir en els barris el treball conjunt entre les entitats via iniciatives i actes comuns, també es pretenia la visualització de l'entramat social per mitjà de la difusió del treball de les associacions, i ajudar a la conciliació del temps laboral i el familiar per la via d'oferir totes les activitats en horari extraescolar dels barris com un conjunt que mostrés la diversitat de l'oferta i facilités l'intercanvi. Per coordinar tot aquest projecte als barris del nostre districte, el programa Temps de Barri va disposar d'una dinamitzadora, l'Anna Castellón, que es va encarregar del contacte amb les entitats i l'organització dels actes conjunts.  
Doncs bé, ara l'Ajuntament de Barcelona ha acomiadat l'Anna Castelló i vol fer una reestructuració del Temps de Barri que acabi amb la seva desaparició com a programa social integral dels barris i el converteixi estrictament en l'obertura dels patis de les escoles en horari extraescolar, iniciativa que només era una petita part del programa.
Les entitats del nostre barri, entre elles les AMPAs de les escoles, l'Agrupació Congrés i el casal de barri han demanat al govern municipal que mantingui el Temps de Barri (podeu veure la sol·licitud aquí)i recuperi l'Anna Castellón. No volen renunciar a seguir treballant amb una visió de Congrés-Indians integral. Aquesta petició ha estat formulada també per entitats dels altres barris del Districte a on estava en marxa el programa.
Des del Grup Municipal Socialista ens sumem a aquesta sol·licitud perquè creiem que el Temps de Barri ha estat una experiència amb la que les entitats han treballat juntes, han après juntes i han pogut fer-se visibles en uns temps en que el teixit social està patint moltíssim.