PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 25 de setembre del 2012

EL CONSELL DE LA NO-RESPOSTA

Aquest dimarts, 25 de setembre, hem tingut Consell de Barri a Congrés-Indians. Si hagués de descriure en una sola frase el que els veïns assistents han sentit en tot moment, hauria de dir que ha estat "El consell de la no-resposta". Evidentment, ja portem prou consells de barri com perquè els/les ciutadans/es que hi van hagin pogut treure les mateixes conclusions: el govern del Districte de Sant Andreu ni hi és a Congrés-Indians, ni se l'espera. Us en faig un resum:
Hem començat amb la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) dels terrenys del Canòdrom per encabir-hi equipaments. La Directora de serveis tècnics ens ha explicat que el pla urbanístic segueix endavant. Però quan li hem preguntat al Regidor Raimon Blasi sobre si l'operador privat que ha de fer el poliesportiu a Concepción Arenal encara segueix interessat, ens ha contestat que aquestes coses són complicades, que si herències cap aquí, que si problemes de propietat cap allà... o sigui, NO-RESPOSTA.
En el mateix àmbit, li hem preguntat si tiraria endavant el pla d'equipaments acordat amb les entitats. La contestació ha estat que estan mirant de resituar els equipaments perquè no tapin l'edifici de la grada, i que han de resoldre al·legacions, però que estiguem tranquils perquè (ATENCIÓ, NOVETAT, ÉS LA PRIMERA VEGADA QUE HO DIUEN) el govern de CiU recolza el pla acordat. Deu d'haver oblidat que en el projecte de Pla d'Actuació del Districte que vam haver d'obligar-lo a retirar, deia "definir el contingut del pla d'equipaments del Canòdrom". A aquestes alçades s'ha de definir? El que cal és establir prioritats, però no continguts. Una altra NO-RESPOSTA. Però el millor ha estat quan ha dit que la MPGM del Canòdrom es va fer a corre-cuita. Sembla ignorar que les entitats van treballar el pla d'usos durant 6 anys, dels quals els 2 darrers es van dedicar a projectar els equipaments i el pla urbanístic. Ignorància o justificació de la seva inacció?
A continuació hem parlat del Pla d'Ascensors. A la pregunta del sr Jordi Flores, de la Plataforma de Pistes Vèlia, sobre si hi hauria convocatòria d'ajuts el 2012, i després de que aquest veí constatés que ha sortit una convocatòria que només afecta a ascensors a mig fer però no n'accepta de nous, el regidor ha dit que impulsaran el pla. El que no ha definit és com, doncs ha donat tres possibles solucions que estan en l'aire a l'espera dels pressupostos del 2013. Una altra NO-RESPOSTA.
Com a tots els consells de barri, el tema que presentaven a continuació era el de la Xarxa ortogonal d'autobusos. Després de vàries preguntes sobre costos, tarifes, etc, aquest conseller ha fet notar al Regidor que el barri del Congrés perdrà l'autobús nº20, que porta la gent gran des de la plaça del Congrés al CAP Maragall, i que cap altra línia el substituirà perquè cap ni una recorrerà el passeig Maragall fins a St Antoni M Claret. També hem fet notar que si no es mantenen els busos de barri l'accés a l'hospital de referència, Sant Pau, queda anul·lat. La resposta, com no podia ser d'altra manera, ha estat que tot això està en revisió i ja s'aniran fent modificacions. O sigui, una altra NO-RESPOSTA. Per acabar la discussió, hem demanat al regidor que en cada barri presenti un mapa de detall i no només el mapa de ciutat. El que han estat presentat als consells és un mapa que no permet fer-se una idea clara de les afectacions en cada veïnat. Això no és participació.
Finalment, en l'apartat de precs i varis han sortit temes d'incivisme i inacció de la Guàrdia Urbana (no era un dels eixos del mandat?), i una pregunta sobre quan començaran les obres d'arranjament del local de l'Associació de Veïns. Tant unes preguntes com l'altra han quedat sense resposta concreta, o millor dit, amb NO-RESPOSTES.