PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 26 de setembre del 2012

El Districte vol impedir que l'Associació de Veïns faci servir el seu teatre

Com ja us hem explicat en aquest bloc, l'Associació de Veïns de Congrés-Indians va cedir ara fa una mica més un any el seu local (Felip II, 222) a l'Ajuntament. Fins aquell moment, l'entitat feia servir el teatre tant per a activitats pròpies (Festa de la Gent Gran, dia del soci) com per a les obres de teatre del grup Mai l'Hem Vist, i també el cedia a les escoles i entitats del barri perquè fessin els seus actes. La sala estava coberta per una assegurança de responsabilitat civil que cobria qualsevol accident que s'hi pogués produir, i era molt necessitada pel barri per ser l'única amb un aforament d'unes 400 persones.
Doncs bé, només rebre l'edifici, el Districte va redactar un informe tècnic que desaconsellava l'ús de la sala mentre no s'hi facin arranjaments importants per complir les normes de seguretat actuals.
I aquí han començat els problemes: l'Associació creu que la sala és segura i que compleix els requeriments que se li han anat demanant a l'entitat al llarg dels anys, doncs han estat fent contínuament millores, i que això mateix els passa a d'altres entitats amb teatre propi i certa antiguitat que, contràriament, segueixen amb la seva activitat.
El Districte nega la major i vol la sala tancada fins que pugui fer la inversió per posar-la al dia completament. El problema és que no saben ni quan ni com ho faran, ni quin pressupost els cal. Amb aquesta indefinició condemnen l'Associació de  Veïns i el grup Mai l'Hem vist a no poder fer els seus actes, i les escoles de Congrès-Indians a no poder fer servir la sala.
Aquesta setmana comença la Festa Major del barri, i com cada any el grup Mai l'Hem Vist ha programat una sessió de teatre pel diumenge 7 d'octubre, que enguany prendrà un caire reivindicatiu per la paràlisi a la que els estan condemnant. Ens demanen un cop de mà a tots els veïns, així que ja ho sabeu: Diumenge 7, a les 18h els que volgueu donar recolzament a l'Associació pel seu local (ara de tots), un dels més emblemàtics del barri, teniu una cita amb el teatre a Felip II, 222.