PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 7 de novembre del 2008

Informació sobre el Casal de Barri

Donades les expectatives que el nou casal de barri ha generat en els veíns, han corregut alguns rumors sobre el seu funcionament. Cal que us faci alguns aclariments:

El Casal és un equipament municipal gestionat per l’entitat El Caliu, seguint el model de gestió cívica que funciona en altres casals de barri. És un casal de barri, no és un casal de Gent Gran.

El conveni de gestió estipula el següent:

1. Durant l’horari de dilluns a divendres, de 9h a 13h i de 16h a 20h, l’associació Caliu Congrés s’encarrega de la dinamització, posant els professors voluntaris que cal per mantenir tallers i activitats. Aquests tallers són oberts a tothom, sense que calgui ser soci de l’entitat i independentment de l’edat.
2. La resta de l’horari el gestiona directament el Districte de Sant Andreu, i a ell s’hi ha de dirigir qui vulgui fer activitats fora de l’horari del casal.
3. Com tot casal de barri, qui ho necessiti té la possibilitat de demanar una cessió d’espais temporal per fer les seves activitats. Si són sense ànim de lucre i obertes al barri llavors no es cobren taxes. Donada la complexitat de la posada en marxa del Casal, es va pactar amb l’Associació El Caliu una moratòria en la cessió d’espais fins el gener del 2009. A partir de llavors es podran demanar.
4. A part de tot això, l’entitat Caliu Congrés manté la seva activitat pròpia. Com qualsevol altra entitat té els seus socis i fa activitats només per a ells, com excursions, festes, etc, i també demana la cessió dels espais al Districte. En cap cas hi ha finançament públic d’aquestes activitats.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No vaig poder assistir a la sessió del Consell perquè treballo fins tard i m'interessaria saber més sobre el Casal de barri. Em va sorprendre que 3 dies després de la jornada de portes obertes m'hagués de posar en llista d'espera per fer activitats al matí. Vaig entendre que era perquè s'havia traslladat una entitat que ja tenia les persones fent les activitats en un altre local. Ara em sembla entendre que a més de l'associació Caliu, el Districte també organitza activitats. On es pot trobar aquesta programació? Moltes gràcies per mantenir la informació al dia.

Enric Fernández-Velilla ha dit...

La llista per inscriure's a les activitats es va obrir el 8 de setembre, i es va tancar el 30. Es va posar un rètol a l'entrada de l'antic casal perquè encara no s'havia posat en marxa el nou.
A partir d'aquesta data, s'ha d'esperar que hi hagin places lliures.
El Districte de Sant Andreu està preparant la programació d'actes a fora de l'horari del Caliu, esperem tenir-la a principis d'any. De tota manera estem oberts a les propostes que feu els veíns i a cobrir les necessitats del barri.

Anònim ha dit...

Gràcies per la informació. Seguiré, doncs, esperant notícies.