PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 7 de novembre del 2008

TEMES TRACTATS AL CONSELL DE BARRI

El Consell de Barri consta de dues parts: informativa i participativa.

PART INFORMATIVA:
La Regidora del Districte, Gemma Mumbrú, va explicar els següents temes:
  1. Enjardinament del Canòdrom: Les obres començaran durant aquest mes de novembre.
  2. Reurbanització de Garcilaso: Les obres han començat, tot i que encara no són visibles.
  3. Pistes Vèlia: També començaran al llarg del novembre.
  4. Matanzas i entorn: Està adjudicada la realització del projecte. Hi ha tres alternatives que seran posades a discussió amb els veíns i entitats.
  5. Passatge de Sant Tarsici: S'arreglaran les voreres i l'escala de la dreta, la més desgastada. També la vorera d'Alexadre Galí entre Prat d'en Roquer i Acàcies. S'asfaltarà Acàcies.
  6. Inauguració del casal de barri: S'han inscrit a tallers 1515 persones, i n'hi ha 146 més en llista d'espera. Estem estudiant com oferir més places.
  7. Pista esportiva sota el casal: Fins a les 18.30h la utilitzen el CEIP Ferran i Clúa, l'IES L'Alzina i l'escola Bressol. A partir de les 18:30 està oberta al barri, i l'han demanada 5 entitats: A.E. Alzina, AEFS Arrels, AREP, Amics do Brasil i un grup de veíns del barri que volen fer bàsquet obert a tothom.
  8. Programa Temps de Barri: Ja està editada la guia d'activitats per a infants i adolescents per aquest curs escolar.
  9. Taula de prevenció: Ja està constituïda (mireu missatges anteriors del bloc).

PART PARTICIPATIVA:

  1. Els veíns del Canòdrom demanen que tant el Canòdrom com les pistes de tennis siguin zona verda i no es facin els equipaments previstos. La Regidora els va contestar que en els usos previstos hi haurà un 60% de zona verda i la resta seran equipaments que la taula de treball de les entitats ha demanat.
  2. Neteja: Els jardinets de Felip II estan bruts i en surten rates. Des del Dsitricte demanarem una actuació a Parcs i Jardins
  3. Neteja: Al barri hi ha moltes defecacions de gossos. El proper anyfarem una campanya de sensibilització i una de vigilància posterior per veure si millorem la situació.
  4. Neteja dels carrers Pardo, Can Ros i Riera d'Horta: Demanarem el planning de neteja i en farem un seguiment amb els veíns.
  5. Persones que donen de menjar als coloms: Per tractar-se d'un problema social i de civisme, cal identificar les persones que ho fan per posar alerta serveis socials i guàrdia urbana. De moment estan identificades 3 persones.
  6. Voreres estretes a Cardenal Tedeschini: s'estudiarà eixamplar-les junt amb el projecte del Canòdrom.
  7. Rates: Tot i les catuacions que s'han fet, en segueixen sortint darrera del canòdrom.
  8. Rajoles aixecades a Jordi de Sant jordi: Es farà manteniment.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sembla atractiu el projecte del carrer Garcilaso... M'he guardat la mitja promesa de la regidora -va fer únicament reserva de problemes tècnics, si és el cas- de què hi haurà un semàfor a Garcilaso-Acàcies (ho va dir al Consell de juliol; al de novembre no he pogut assistir-hi).

I bé, també la pavimentació del carrer Acàcies. Quina pena que no sigui peatonal..!

Enric Fernández-Velilla ha dit...

Ja veureu com millora Garcilaso amb la remodelació.
Respecte d'Acàcies, ara el pavimentarem perquè està fatal, però només depèn dels veíns que en un futur es peatonalitzi. Pensem que no tothom hi està d'acord i que això elimina places d'aparcament al carrer.
De tota manera, estem oberts a l'acord, perquè creiem que la ciutat ha de ser pels vianants i que una opció com aquesta seria molt interessant per aquella part del barri.

Anònim ha dit...

El problema d'Acàcies és el de trobar-hi una dinàmica. El comerç, amb molt poques excepcions és mort i els rètols de «Es ven» o «Es lloga» proliferen al llarg del carrer. La peatonalitat seria una millora vial important, però en absolut suposaria un augment de la vitalitat a la zona. El passeig demana comerç... i a l'inrevés. El problema està en què... qui corre el risc de donar el primer pas?

No sé quin serà el projecte de l'IES envers l'ara ja vell 'búnker' ni quan s'executarà. No ens faria cap mal una façaneta amb moviment de gent. Amb tot, no sé si n'hi haurà prou.

És un problema amb mala solució.