PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 10 de febrer del 2009

Resum del Consell de Barri d'ahir

L'assistència al Consell va ser de més de 80 veíns, els quals van participar en un ambient constructiu i amb moltes ganes de millorar el barri. El Consell es va desenvolupar com segueix:

PART INFORMATIVA:

  • Obres del Pla Zapatero: Les obres incloses al pla s'han de realitzar al llarg del 2009 i acarbar abans del 31 de desembre. El Districte de Sant Andreu va proposar arreglar voreres del carrer Felip II, posar un ascensor al Pas de Sant Tarsici, reurbanitzar Vèlia fins a Cardenal Tedeschini, restaurar la grada del Canòdrom, arreglar i enjardinar les placetes del Congrés i reurbanitzar Matanzas, Biscaia i Passatge de Can Berdura. Com que tenim poc temps i volem que la gent participi, hem convocat una assemblea participativa per fer aportacions dels veíns als projectes, pel dilluns 9 de març a les 19h al casal de barri de Congrés-Indians.
  • Obres en marxa:
  1. Carrer Garcilaso: Les obres no començaran a tallar el carrer per sobre de Felip II fins que no s'acabi el tram que està obert, entre Felip II i Olesa. Es preveu que sigui cap a finals d'abril.
  2. Zona Verda del Canòdrom: Les obres estan aturades per la troballa de fibrociment. Tan aviat com es tingui permís de la Generalitat per retirar-lo continuaran endavant.
  3. Jardíns de les Pistes Vèlia: Segueixen el planning previst segons el qual s'han d'acabar cap el juny.
  • Programes socioculturals:
    1. Carnestoltes: La Coordinadora Congrés-Indians ha convocat la Rúa d'enguany el diumenge 22 de febrer a les 12h.
    2. Temps de Barri: El pati del col·legi Pompeu Fabra estarà obert tots els dissabtes d'11 a 14h i de 16 a 19h per a tots aquells nens/es que vulguin fer-lo servir. Aquest pati alleuja la saturació del parc infantil de la plaça del Rom Cremat.
    3. Mostra d'Entitats: Com cada dos anys, el Districte de Sant Andreu convoca la mostra d'entitats pel cap de setmana del 13 i 14 de juny, al parc de la Pegaso.
    • Atenció presencial del conseller: S'informa de que el Conseller de Barri atendrà tota aquells que ho vulguin els dilluns de 17 a18h i els dijous de 19 a 20h, al casal de barri.

    PART PARTICIPATIVA

    Les principals demandes dels veíns van ser sobre els temes següents:

    • Plaça del Congrés: Encara no s'ha omplert la font (Parcs i Jardíns les està revisant, després de tants mesos buides, per si s'han d'arreglar), la roda del parc infantil està espatllada (ara arreglarem el sorral, que és un problema per a la gent gran que travessa la plaça) i el pipican està pla d'aigua (ho hem passat a serveis tècnics)
    • Escocells dels arbres a Cardenal Tedeschini: S'han omplert de sorra fins a 10cm per sota del nivell del carrer, sguint la normativa, entre Meridiana i C. Arenal. Demanarem que s'omplin fins a C. Tedeschini.
    • Bus del Barri nº 126. Pel que sembla, el de les 21h no sempre passa. Reclamarem a TMB.
    • Problemes de rates a Jardíns Massana, Manigua, Jordi de Sant Jordi.
    • Plaça dels Indians: Es demana que es canviï la tipologia dels arbres perquè embruten molt els bancs, i que es retirin les jardineres. Amb les obres de Garcilaso resoldrem els dos problemes.
    • Defecacions dels gossos: Aquest és un problema recurrent. Farem una campanya educativa de la mateixa manera que s'ha fet a barris com la Trinitat Vella.
    • Àrea Verda: No està previst que arribi al Congrés-Indians. Els veíns de la zona d'Indians poden demanar la targeta de resident per aparcar al barri de Navas. Només s'estén l'àrea verda als barris que ho demanen.
    • Bícing d'Alexandre Galí: El pal de control és fosc i està al mig de la vorera. És un perill pels vianants.
    • Carrer de Can Ros: Els números parells estan repetits, i això causa algun embolic amb ambulàncies que cal resoldre.
    • Altres demandes van ser referents a usos abusius de les voreres i dels carrers. En els casos ben identificats demanarem un seguiment per part de la Guàrdia Urbana.