PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 8 de maig del 2012

Contaconte​s i exposició contra el treball infantil a la Llibreria Circ de les Lletres

Yaku, el peix daurat. Conta contes de Global Humanitària contra el treball infantil
Lloc: Llibreria Circ de les Lletres. C/Garcilaso, 166. 08027 Barcelona
Dates: Dimarts, 15 de maig de 2012, a les 18.00
Preu: Gratuït
A la mateixa llibreria hi ha ubicada la mostra El treball no és per a infants, del 9 al 24 de maig

Yaku és un peix màgic que viu al Llac Titicaca, al Perú. Un dia treu el cap de l’aigua i es troba uns nens que fan de pescadors. Els hi proposarà un tracte.

Lola, l’encantadora de contes, serà la narradora d’aquesta història, que forma part d’una activitat de Global Humanitaria per tal de promoure entre els infants una visió crítica sobre les causes i les conseqüències del treball infantil.

El treball infantil inclou aquelles activitats econòmiques realitzades per nens que no tenen l’edat mínima per fer-les, o que en dificulten el desenvolupament físic o intel·lectual. També aquelles que posen directament en perill la seva supervivència. És una realitat que afecta prop de 215 milions de nens arreu del món.

A la llibreria també s’hi pot veure la mostra també la mostra El treball no és per a infants, que explica les causes del treball infantil i que inclou informació i imatges per als adults sobre algunes de les feines que han de fer els nens i nenes protagonistes; la venda ambulant, l’agricultura i la pesca, la mineria i el reciclatge en abocadors, entre d’altres.

Després d’escoltar els contes, els nens podran participar en un taller que inclou algunes activitats com ara manualitats, dibuixos i endevinalles. Tots els assistents, a més, podran emportar-se a casa un pack informatiu contra el treball infantil.