PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dijous, 17 de maig del 2012

NO SURTEN ELS COMPTES A CONGRÉS-INDIANS

Divendres passat va sortir publicada al Butlletí Oficial de la Província la llista provisional de subvencions de l'Ajuntament de Barcelona a les entitats que fan activitats a la Ciutat. Podeu descarregar-vos el butlletí aquí.
El pressupost per a subvencions del Districte de Sant Andreu aprovat el mes de desembre passat, fruit d'un acord entre el govern de CiU i el grup Municipal del Partit Popular, suposava una reducció d'aproximadament el 3% de l'import total dels ajuts a tot el Districte. Tots pensàvem que més o menys aquesta seria la quantitat que es reduiria a cada entitat, de manera que totes patissin per igual la retallada.
La nostra sorpresa ha estat majúscula en veure publicada la resolució al BOP: el pressupost de subvencions per a activitats a les entitats de Congrés-Indians s'ha reduït globalment en un 14% (de 18240 euros hem passat a 15680). Algú podria pensar que aquesta diferència no diu res per si sola, però heu de pensar que amb aquests diners les comissions de festes i les altres entitats fan activitats en favor de la cohesió social al nostre barri.
Aquí teniu alguns exemples que parlen per si mateixos: la reducció a l'Agrupació Congrés, que treballa amb la Coordinadora, la comissió de festes del barri, i porta l'esbart Joventut Nostra i el grup de teatre La Trapa, ha estat d'un 22%. En el cas de la Penya Blaugrana els han retallat el 21%, a la Coordinadora d'Entitats un 7%, i a l'Associació de Veïns un 9%.
Comentari apart mereixen les dues comissions de Festes, que amb 3000 (Indians) i 4400 euros (Congrés) pateixen una retallada del 3% però amb l'avís de que també els reduiran les infraestructures (taules, cadires, premis, empostissats, etc), que en el seu cas són essencials i de les quals depèn en gran part el funcionament de les Festes. I dic que aquestes entitats mereixen un comentari per separat perquè amb elles en comet un greuge comparatiu força important: la Comissió de Festes del Barri de Navas rebrà en concepte de subvenció 12327 euros, amb una gran pujada el 2012. Les nostres comissions de festes seran les que rebran menys ajuts per càpita del Districte de Sant Andreu.
Resumint, sembla ser que el barri de Congrés-Indians torna a estar "a l'altra banda de la Meridiana" per a l'equip de govern actual, igual que ens està passant amb el Canòdrom i d'altres temes del barri. Les subvencions no són un tema marginal, perquè les entitats donen vida al barri, i especialment en el nostre, que tant li costa, i actuen com a xarxa de ciutadania. Les Festes majors són una expressió de la voluntat de ser i de conviure, i les altres són llocs a on relacionar-se i tenir projectes conjunts. Reduir-lis els ajuts és reduir totes aquestes coses, i un Ajuntament ha de vetllar perquè se segueixin fent.
Esperem que redrecin aquest camí, perquè els veïns no ens ho mereixem. Això enllaça directament amb el que us comentava ahir al bloc d'opinió (llegir més)