PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dijous, 3 de febrer del 2011

Congrés-Indians és el barri que millor recicla l'orgànica

Tal com us havia avançat, el passat 27 de gener vam dur a terme el Consell Ciutadà de Districte en el que es va fer balanç del primer any de la nova contracta de neteja al Districte de Sant Andreu. Val a dir que es van presentar indicadors de qualitat del servei i paràmetres generals del servei, no es va discutir sobre les localitzacions dels contenidors o altres temes de petita escala, que es van deixar per a posteriorsdiscussions en els consells de barri.
De les dades que es van presentar, que us he penjat a la xarxa , destaquen algunes força interessants:
- Hi ha una clara tendència a una disminució de la generació de residus a nivell de la ciutat, complementada amb una millora sensible de la quantitat del reciclatge. En concret al nostre Districte s'incrementa en més del 16% la recollida de paper, plàstic i vidre. D'altra banda també s'observa que la qualitat de l'orgànica separada és millor: Sant Andreu, amb un 15.5%, està molt a prop de l'objectiu de Ciutat que demana una quantitat màxima de residus no orgànics barrejats amb l'orgànica inferior al 15%. A la Ciutat aquest percentatge és del 20.4%, i a Congrés-Indians estem en el 11.8%, sent el barri amb reciclatge de millor qualitat del Districte.
- Presenten una clara tendència a millorar el ombre d'intervencions dels serveis de neteja per papereres desbordades, residus petits, contenidors desbordats i residus voluminosos al costat dels contenidors.
- A Congrés-Indians els problemes més freqüents són els excrements d'animals i els residus voluminosos al costat dels contenidors.
- S'estan incrementant les papereres al carrer, arribant a una cada 60 habitants. Les noves porten apagadors de burilles de cigarreta i també s'instal·laran en totes les que ja estan a la via pública. Al nostre Districte passarem de 2141 papereres a 2451.