PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 25 de febrer del 2011

Sobre l'Àrea Verda al Barri


Una de les demandes que bastants veïns han fet a aquest conseller en el seu despatx d'atenció al ciutadà i també al consell de barri ha estat la implantació de l'Àrea Verda d'aparcament al barri. El tema és força polèmic perquè els ciutadans estan força dividits. Concretament, en aquest bloc vaig penjar una enquesta (amb valor estrictament orientatiu), en la que han votat 178 veïns, dels quals 104 n’estaven a favor, 69 en contra i 5 indiferents.
Els arguments a favor de l’Àrea Verda són diversos: redueix el nombre de vehicles donant preferència als residents al barri, permet una vigilància continuada de les zones de càrrega i descàrrega, la detecció de vehicles abandonats, també hem de pensar que als barris dels voltants (Sant Andreu, Navas i properament La Sagrera) s’ha implantat amb notable èxit, i permetria evitar l’efecte col·lateral que porta un augment de vehicles comercials cap a Congrés-Indians procedents d’aquests barris.
En contra de l’Àrea Verda també hi ha diversos arguments: el preu de 50 cèntims setmanals, el distintiu només d’un cotxe per pis, l’aparcament de la gent que ve a treballar en cotxe.
No és la meva intenció en aquest post la d’inclinar-me a favor o en contra, l’objectiu és donar informació als veïns sobre en quin punt ens trobem al barri.
Una de les condicions que va fixar l’Ajuntament per implantar l’Àrea Verda a nous barris era que el teixit associatiu ho demanés. En el nostre cas, com a representant dels veïns, l’Associació de Veïns de Congrés-Indians havia de prendre la iniciativa.
Fa uns mesos, tant l’Associació del barri com la de La Sagrera van demanar un estudi complet d’aparcament a Congrés-Indians i a La Sagrera. La petició no es va arribar a fer de manera formal i a La Sagrera van decidir tirar pel dret i demanar l’Àrea Verda. La de Congrés-Indians no ho va fer.
Finalment, en el darrer butlletí del mes de desembre, l’Associació de Veïns es va mostrar en contra de la implantació de l’Àrea Verda al nostre barri, de manera que ara per ara no hi ha cap sol·licitud del teixit associatiu perquè aquesta mesura s’estengui a Congrés-Indians. Per tant hem de suposar que la condició necessària de consens veïnal no està encara assolida.

1 comentari:

Josep ha dit...

L'area verda és, de per sí, una mala idea, fonamentada bàsicament en l'afà recaudatori.

No obstant no podem obviar que els barris veïns l'hagin implantat. No fer-ho nosaltres també implicarà, com diu l'Enric, una gran afluència de vehicles als nostres carrers (carrers on cada cop hi ha menys llocs d'aparcament).

Prioritzem als veïns del barri. L'àrea verda és necessaria.