PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

diumenge, 27 de febrer del 2011

Perilla el Centre Cultural del Canòdrom

El diari El País d'aquest diumenge publica que el Govern de la Generalitat s'està replantejant la inversió i la posada en marxa del Centre Cultural que s'havia d'encabir a l'edifici protegir de la grada del Canòdrom Meridiana. Sembla ser que a la darrera reunió del Museu d'Art Contemporani, el president Artur Mas va dir que era un projecte nou i que s'aturava.
Aquest projecte va ser demanat per la conselleria de cultura per no deixar Barcelona sense un centre d'Art hereu del Centre d'Art Santa Mònica, que havia canviat de rumb. El resultat va ser la cessió de l'us de l'edifici, de propietat municipal, al Consell Nacional de la Cultura i les Arts, i un compromís d'inversions del 50% cada administració. L'Ajuntament ha complert amb la seva part perquè ha considerat que era un projecte estratègic tant per a la Ciutat de Barcelona com per a un barri de Congrés-Indians mancat de projectes de centralitat. A més l'Ajuntament també va considerar com a molt important la integració del nou centre d'Art, de rellevància internacional, en un conjunt d'equipaments de barri que s'han de construir en la resta dels espais del Canòdrom.
Es dóna la circumstància també de que hja s'han realitzat les obres de les dues primeres fases de l'equipament, i que fins i tot es va convocar un concurs internacional del que va sortir el nomenament del suís Moritz Kung com a director del nou centre. Com sempre, l'anàlisi personal d'aquest conseller, a El Perquè de Tot Plegat