PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dilluns, 21 de febrer del 2011

Informació important pels ascensors que no han començat obres

Darrerament hem rebut consultes de diverses comunitats de veïns referents a retards en l'execució de les obres dels seus ascensors a través tant de l'atenció al ciutadà del conseller de barri com de l'Oficina de l'Habitatge de Sant Andreu. En general el problema ha estat causat per alguna empresa instal·ladora que s'ha compromès amb moltes comunitats de veïns sense tenir prou capacitat de treball, cosa que ha suposat retards de fins a un any en l'inici de les obres. A aquest respecte volem fer alguns aclariments:
- Els terminis de concessió de les llicències d'obres per part del Districte de Sant Andreu estan complint el copromís de ser inferiors a un mes en les escales incloses al pla d'ascensors del barri del Congrés. Hem detectat que l'empresa en qüestió dilata l'entrega de la documentació al Districte durant mesos, però dona allargues als veïns responsabilizant l'Ajuntament dels retards.
- Els veïns de les comunitats que han contractat un ascensor i veuen que passen els mesos sense començar obres, desconeixen en quin estat es troben els seus tràmits, i són informats directament pels ascensoristes, alguns dels quals ometen que són responsables directes de les demores. El Districte i l'Oficina de l'Habitatge som els únics que oferim informació totalment fiable. 
- Els veïns han d'estar molt atents a les dates de concessió de la llicència, ja que el retard en l'inici dels treballs pot fer que comencin fora de termini (abans de sis mesos des de la concessió) o bé que calgui tornar-la a demanar. Cal estar informats de la data de la llicència i obtenir un compromís d'inici d'obres per part de l'ascensorista.
- En algunes comunitats de tipologia A, on no es permet retallar l'escala perquè ja hi cap la cabina de l'ascensor, una de les empreses retarda els terminis oferint als veïns una solució tècnica no viable. Reiteradament demana retallar l'escala sabent que no és possible. Amb aquesta maniobra dilata els terminis traient-se la responsabilitat de sobre.
Totes aquelles comunitats que sospitin que es troben en alguna d'aquestes situacions hauria de posar-se en contacte amb aquest conseller. Fins ara hem resolt els casos que s'han anat presentant un a un, però necessitem saber si hi ha alguna comunitat afectada més. L'Oficina de l'Habitatge  i el Districte de Sant Andreu farem una reunió amb els afectats per les demores, amb l'objectiu de trobar una solució ràpida amb l'empresa. Encara que es tracta d'un problema entre particulars, aquest Ajuntament es posa del costat dels ciutadans i no vol deixar ningú desemparat en mans d'empreses amb pocs escrúpols.