PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 13 d’abril del 2010

Un Consell de Barri atípic

Ahir a les 17:30h vam tenir el Consell Veïnal al Casal de Barri de Congrés-Indians. L'assistència va ser de 93 persones, la sala estava plena.
El consell d'ahir va ser una mica diferent, ja que a les 19h teníem la inauguració del Canòdrom, que havia aixecat molta expectació. Per això vam fer una versíó una mica resumida del Consell, en que només es va presentar un punt en la part expositiva i es va passar a continuació a les demandes dels veïns.

En aquest post em referiré a la part expositiva, i els comentaris i peticions dels veïns els penjaré en el següent.
L'únic punt de l'ordre del dia era la presentació de la consulta popular sobre el futur de la Diagonal. La presentació va ser precedida de certa polèmica, perquè d'una manera poc diplomàtica els veïns de les plataformes de Pistes Vèlia i de Can Ros Verd van expressar la seva disconformitat amb que s'abordés aquest tema, justificant-ho dient que en els consells de barri no s'han de parlar temes de ciutat, i van marxar de la sala. (La meva opinió personal me la reservo per al blog El Perquè de Tot Plegat, aquí només vull informar de manera objectiva). La Regidora del Districte va explicar que tots els veïns tenen dret a ser informats d'una consulta a la que estan convidats a participar, i que l'obligació de l'Ajuntament és explicar en què consistirà el procés, ja que és la primera vegada que una ciutat de les dimensions de Barcelona decideix preguntar als ciutadans per una obra tan important per a la Ciutat.
Després de l'abandonament, el Comissionat de Participació Ciutadana de l'Ajuntament, sr Ramon Nicolau, va explicar el procés de la consulta, al que estan cridats a participar tots els ciutadans de Barcelona (també els de Congrés-Indians) entre els dies 10 i 16 de maig, d'aquí a un mes.
No explicaré aquí tot el procés de la consulta, que podeu trobar en l'enllaç http://www.bcn.cat/diagonal. Per albarri és especialment interessant que el casal de Congrés-Indians ha estat escollit per fer una prova pilot de les votacions. Tindrem un punt de votació els dies 20 i 21 d'abril, la propera setmana, i se'ns farà una pregunta sense transcendència: "Si la setmana tingués 8 dies, quin nom li posaríeu al 8è?". Hi haurà tres opcions possibles, com a la votació de la Diagonal. ESTEU TOTS CONVIDATS A PARTICIPAR A LA PROVA PILOT.