PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

divendres, 8 de gener del 2010

Congrés-Indians tindrà una nova ESCOLA PÚBLICA el curs 2010-2011

Ahir a la tarda la Regidora del Districte Gemma Mumbrú i el gerent Miquel Àngel Valdueza, junt amb el gerent del Consorci d'Educació de Barcelona, Manel Blasco, van explicar a la Taula de Treball del Canòdrom els motius que han portat a afegir una nova escola de primària als equipaments pactats amb la taula fins el moment. A continuació us explico els motius, a on anirà situada i quins van ser els comentaris que van fer els participants a la reunió:

1- MOTIUS:
El barri de Congrés-Indians està tenint un creixement important de la població. Segons les dades de padró del 2007 (nens que sincorporaran a P3 el 2010) es van registrar 30 naixements més que l'any anterior. El curs passat ja va caldre incrementar ratios d'alumnes per aula i crear un nou grup de P3 al col·legi Ferran i Clúa (el gerent del consorci va agrair molt especialment l'esforç de la comunitat educativa d'aquest col·legi). A més els pares dels nens/es que van anar a parar a aquest grup van fixar com a prioritari no haver de sotir del barri per escolaritzar els seus fills.
Com que el Ferran i Clua no pot encabir més alumnes, no tindrà un nou P3 enguany, de manera que ens trobem amb un sobrant de 50 infants. O sigui, és necessari crear una escola amb 2 grups de P3 (dues línies) al barri. Per desgràcia no tenim més solars per equipaments a Congrés-Indians que el Canòdrom.
Segons el gerent del Districte, la nova escola s'afegirà en principi als equipaments ja previstos al Canòdrom , i de moment no es renuncia a construir-ne cap d'ells.

2- SITUACIÓ
Com que no hi ha temps de construir l'escola pel proper curs, de moment s'encabirà en uns mòduls provisionals a la placeta que hi ha a la cantonada de Cardenal Tedeschini amb Concepción Arenal, on ara hi ha les pistes de petanca i un petit parc infantil.

3- COMENTARIS DE LA TAULA

- L'Associació de Veïns va comentar que la realitat del barri està en continu canvi i que entenia que ara calia resoldre el problema de l'escolarització, que no havia aparegut anteriorment.
- El Sr Perapoch i el Sr Tomàs van comentar que si no es renuncia a cap equipament, caldrà fer edificis més alts.
- El Sr Jesús Ribera de l'Ass de Veïns va recordar que si finalment es fa el poliesportiu sota l'escola, ha de ser obert a les entitats i altres col·legis del barri.
- El Sr Perapoch d'AFAP va demanar que s'aprofiti per reordenar el carrer del Cardenal Tedeschini.
- La Plataforma Can Ros Verd va tornar a expressar els seus dubtes de que sigui convenient fer equipaments als terrenys del Canòdrom, com ja havia sostingut en altres reunions.
- AFOCA i la Plataforma de Pistes Vèlia es van queixar de que la taula no havia estat informada amb prou antelació del nou equipament.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bé! Una gran notícia...

Carme ha dit...

GRAN NOTÍCIA!
Felicitacions a l'administració per aquesta resolució, per comprovar i acceptar finalment la realitat del nostre barri i per fer-nos arribar els serveis necessaris per tothom.
Felicitacions també a la resta d'associacions que participen en aquesta taula per la seva aportació.