PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimecres, 13 de gener del 2010

Un Consell de Barri una mica atípic...

Ahir a la tarda vam constituir el Consell de Barri de Congrés-Indians. Va ser una sessió força atípica per la dificultat d’escollir un vice-president procedent de les entitats. Si seguiu llegint, més endavant ho explico.

L’assistència al consell va ser molt alta, 114 persones, incloent els representants de les 10 entitats que s’han inscrit com a membres i que són:

AFAP, Plataforma Can Ros Verd, Associació Artenea, Coordinadora d’entitats de Congrés-Indians, Unió de Botiguers, Penya blaugrana, Associació El Caliu, Comissió de Festes dels Indians, Associació de Veïns i Plataforma de Pistes Velia.

Per constituir el Consell calia escollir un vice-president procedent de les entitats o veïns, i segons el reglament calia una majoria de 2/3 de les entitats. Es van presentar 3 candidats: Jesús Ribera de l’Associació de Veïns, Francesc Beired de la Coordinadora d’entitats i el Sr Epifanio de la Plataforma Can Ros Verd. D’ells, només el sr Ribera havia presentat la seva candidatura per escrit.

Van caldre tres votacions, secretes, perquè cap dels candidats va assolir majoria suficient. La segona va deixar només 2 candidats, i al final el Sr Francesc Beired va ser nomenat Vice-president del consell perquè en Jesús Ribera va retirar la seva candidatura en favor del consens al barri.

Tot seguit es va nomenar una Comissió de Seguiment formada per entitats i veïns que ho van demanar. La seva composició serà Jesús Ribera de l’Associació de Veïns, Antonio Sabater, Jordi Flores de la Plataforma de Pistes Velia, Pilar Llauradó dels Pares i Mares del CEIP Ferran i Clua, lluís Dalmau i Magdalena de l’Associació Artenea.

Després de la constitució del consell, la Regidora del Districte va procedir a explicar l’estat de les obres al barri:

- La grada i les pistes del Canòdrom, així com les Pistes Velia i el carrer Garcilaso estaran acabats a finals del mes de març.

- Les obres de Felip II, Espiga, Cep estan pendents de la repassada final per veure que tot està acabat. Aquesta repassada la faran tècnics del Districte amb l’Associació de Veïns.

- El carrer Velia està acabat.

- Al Pas de Sant Tarsici s’instal·larà l’ascensor durant el mes de gener.

- Les properes setmanes es farà una revisió completa de l’arbrat de Felip II per veure si està en condicions o no, i a més es farà una poda.

També va explicar les necessitats del barri que han portat a construir un nou col·legi al Canòdrom (trobareu més informació en posts anteriors d’aquest bloc)

Finalment es va passar al torn obert de paraules, en el que van intervenir 20 veïns, que rebran la resposta a les seves demandes en el proper consell de barri. Els temes més destacats van ser l’accés dels aparcaments a Matanzas, la destinació del local antic del Caliu, la distribució dels contenidors al barri, i l’obertura del parc infantil del carrer de l’Espiga. També hi ha queixes de la neteja en alguns punts com els carrers Acàcies i Cep.