PROPERES CONVOCATÒRIES

...

Tradueix/Traduce/Translate

Cerca en el bloc

dimarts, 5 de maig del 2009

El Canòdrom serà un centre d'art dedicat als artistes emergents

La Generalitat i l'Ajuntament van firmar ahir un conveni que permetrà posar en marxa nous equipaments culturals. Al Canòdrom Meridiana s'hi farà un nou centre d'art dedicat als artistes emergents. El Museu Nacional d'Història Natural anirà al Fòrum i el que encara no se sap és on hi haurà el nou Museu d'Història, Arqueologia i Etnologia.
L’acord també preveu la creació d’un Centre d’Art a la ciutat de Barcelona que atengui preferentment els artistes emergents i el teixit local amb la voluntat d’establir-se en xarxa amb la resta del sistema públic. Aquest nou centre formarà part del Sistema Públic de Centres d’Art que promou el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació en cooperació amb l’Administració local d’arreu de Catalunya.

Aquest nou Centre d’Art tindrà la seva seu a l’antic edifici del Canòdrom, al barri del Congrés del districte de Sant Andreu, que serà restaurat per l’Ajuntament durant aquest any 2009. També s’incorporarà al projecte el centre d’art emergent de la Capella, de l’antic hospital de la Santa Creu, gestionat per l’Institut de Cultura de Barcelona. Per a la creació i la posada en marxa del nou Centre ambdues institucions constituiran un consorci.